5 VYCHYTÁVEK, JAK O SEBE PEČOVAT, KDYŽ JSOU SALONY ZAVŘENÉ

SALONY SE ZŘEJMĚ HNED TAK NEOTEVŘOU, TAK JSEM SE ROZHODLA PUSTIT DO „DOMÁCÍ PÉČE“. S PROFESIONÁLNÍM KOSMETICKÝM OŠETŘENÍM SE TO SAMOZŘEJMĚ NEDÁ SROVNAT, ALE ASPOŇ NĚCO! PODĚLÍM SE S VÁMI O 5 SUPER VYCHYTÁVEK.

1. MALÝ DOMÁCÍ LUXUS

Pleťové masky mám moc ráda. Donutí mě na chvíli se zastavit a pár desítek minut věnovat jen sama sobě. A víte, že existuje sada masek na každý den? Prostě taková týdenní kůra, za kterou pleť poděkuje.

Pořídila jsem si Ariul 7 DAYS Pleťový set textilních masek pro obnovení pleti. V jednom balení je 7 masek. Jsou dokonce očíslované, takže nemohu se splést, v jakém pořadí je použít.

V pondělí si užívám hydratační s výtažky z bambusu. V úterý pleť zklidnila maska s výtažky z aloe vera. Ve středu jsem po masce s granátovým jablkem měla pocit svěžesti – a pleť se krásně vypnula. Čistící pleťová maska s tea tree olejem mi ve čtvrtek do hloubky vyčistila pokožku. Páteční avokádová maska pleť vyživila. Sobota patřila pleťové masce s výtažkem citronu pro prozáření pokožky. A neděli jsem zakončila zvláčňující peelingovou maskou s výtažkem ze zeleného čaje.

VÍCE O PRODUKTU

Zelený čaj je důležitou složkou i mé oblíbené Purederm Liftingové hydrogelové pleťové masky. Obsahuje také kaviár, spoustu vitaminů a minerálů. Je to fakt liftingová bomba! Dopřávám si ji většinou jednou týdně. Jen ji musím opatrně přiložit na pleť a vyhladit případné vzduchové bublinky, aby lépe přilnula. A pak si to už jen užívám. Je moc příjemná! Po necelé půl hodince opatrně odstraním z obličeje, a pokud mi na pleti zůstaly ještě zbytky nevstřebané esence, opatrně vmasíruju.

VÍCE O PRODUKTU

2. KAŽDODENNÍ RITUÁL

Na běžné používání se mi osvědčila různá séra, která každodenně hydratují pokožku. Trochu mi na nich vadí, že jsem pak taková ceká umaštěná a ulepená. Proto ocením, když se sérum dobře vstřebává.

Naposledy jsem vyzkoušela BIOPROTETTIVA Intenzivní sérum s kyselinou hyaluronovou a taky s výtažkem z růže mošusové. A musím vám říct, že tak skvělé sérum jsem už dlouho neměla! Rychle se vstřebává – rozhodně jsem nebyla mastná jako koblížek. Ráno a večer si jen pár kapek nanesu na vyčištěnou pleť, lehce rozetřu a můžu okamžitě použít krém. Pokud máte suchou pleť jako já nebo se potřebujete poprat s vráskami, vřele doporučuji!

VÍCE O PRODUKTU

3. DOBRÝ KRÉM NAD ZLATO

Osvědčilo se mi používat denní krém ze stejné řady. BIOPROTETTIVA Denní krém se šípkovým olejem a kyselinou hyaluronovou příjemné a nevtíravě voní a dobře se roztírá. Přečetla jsem si, že mj. obsahuje důležité polynenasycené mastné kyseliny vitamin A a lykopen. Zřejmě i proto vidím, jak navrací mé pleti pružnost. Bonusem pro mě je to, že je skvělým podkladem pod make-up.

VÍCE O PRODUKTU

4. RUCE JAKO NOVÉ

O manikúře a gelových nehtech si také musím nechat ještě nějakou dobu jen zdát. Využila jsem to jako příležitost dát si ruce a nehty do pořádku. Místo oblíbeného parafínového zábalu, který jsem si dopřávala na manikúře, jsem si pořídila Purederm Hřejivou hydratační masku s bambuckým máslem. Víte, že bambucké máslo se používá i k ošetření spálenin? Obsahuje totiž nenasycené mastné kyseliny a vitaminy A, E a F. Pro regeneraci rukou je tedy přímo ideální! Když jsem poprvé rukavice vyzkoušela, byla jsem nadšená. Cítila jsem po celou dobu příjemné teplo. Výsledek stál za to – sametově hebká, hydratovaná pokožka. Používám teď jednou týdně.

VÍCE O PRODUKTU

Osvědčila se mi i Purederm Výživná hydratační maska na ruce s výtažky s broskví a bambuckým máslem. Balzám na vysušené ruce!

VÍCE O PRODUKTU

5. HLADKÉ A KRÁSNÉ NOŽKY

Musím říct, že jsem si nedovedla představit život bez pedikúry. Pokožka na nohou mi dost hrubne a obyčejný domácí peeling na to nikdy nestačil. Proto jsem léta jednou za měsíc docházela na suchou pedikúru. Ale co teď? Období, kdy budeme chodit naboso, se blíží. Přece nebudu vystavovat v sandálkách popraskané paty? Pak mi kamarádka poradila slupovací masky na nohy.

No, moc jsem tomu nevěřila. Nejdřív si totiž nasadíte speciální ponožky a necháte působit 2 až 3 hodiny. Já jsem si přes ty foliové ještě natáhla i froté ponožky. Mohla jsem se pak normálně chodit bez obav, že se tekutina, která je uvnitř, vyleje. Když jsem ponožky sundala a opláchla nohy, byla jsem trochu rozčarovaná. Žádný zázrak se nekonal!

Pak najednou asi po 5 dnech jsem si všimla, jak se postupně odlupuje ztvrdlá kůže na patách a chodidlech, ale i přebytečná kůže kolem nehtů. Teď už vím, že je potřeba pár dnů vydržet, loupání nijak „nepomáhat“. Výsledek mě překvapil – tak hladké nohy jsem neměla nikdy ani po pedikúře!

Zkusila jsem zatím dvě masky. Nejprve Skinlite Exfoliační masku s papájou. Ta je taková lehce „agresivnější“. Mohu doporučit jako první volbu pro lidi, které trápí nadměrné rohovatění kůže.

VÍCE O PRODUKTU

Maska Victorie Beauty Exfoliační ponožky se šnečím extraktem je jemnější, ale funguje úplně stejně. Šnečí extrakt má výjimečné regenerační schopnosti, pokožku nohou nádherně zvláční.

VÍCE O PRODUKTU

Masky by se měly používat ideálně jednou až za dva měsíce, ne dřív než za měsíc. A jsou vhodné i pro diabetiky.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *