KDY JE ODLIČOVÁNÍ „IN“?

ZROVNA NEDÁVNO MĚ NAPADLO, ŽE I OBYČEJNÉ ODLIČOVÁNÍ SE MĚNÍ. TEDY SAMOZŘEJMĚ NE ODLIČOVÁNÍ JAKO TAKOVÉ, ALE JEHO ZPŮSOB. NOVÉ TRENDY PROSTĚ NEZASTAVÍŠ😀!

Dneska snad už není třeba připomínat, jak je důležité každý večer důkladně odstranit z pleti pozůstatky make-upu. Pokožka přece musí dýchat!

ZNÁMÉ 3 KROKY K DOKONALÉMU ODLÍČENÍ

Začíná se odlíčením očí. Smýt nános řasenky, to dá zabrat. Většinou se doporučuje použít speciální odličovat na oči. Není ale jednoduché ho vybrat, protože některé mohou vyvolat podráždění citlivějších očí.

Pak následuje pleťové mléko nebo lotion – pečlivě zvolené podle typu pleti. S ním se vyčistí zbytek obličeje a dekolt.

Na řadu přichází pleťová voda – tonikum, nemusím zdůrazňovat, že ze stejné řady jako přípravek z předchozího kroku.

A to nemluvím o tom, že na problematickou a mastnou pleť je vhodné použít odličovací gely nebo pěny, které se pak opláchnou vlažnou vodou. Stejně tak se odličuje tzv. T-zóna u pleti smíšené.

SPOUSTA LAHVIČEK, SPOUSTA PENĚZ

V koupelně tak vedle sebe stojí minimálně tři přípravky. Jejich počet se dá zredukovat na jeden při používání micelárních vod. Jde o roztok, který obsahuje tzv. micely. Ty na sebe vážou nečistoty a mastnotu. Odborníci však upozorňují, že je vhodná na cesty nebo na občasné použití, a doporučují ji střídat s jinými odličovači.

Na poličku přibyde další dózička a my jsme zase na začátku. Každá z těch potřebných lahviček vydrží většinou tak měsíc – a hlavně něco stojí. K tomu si připočtěte ještě tampónky! Jen večer jich spotřebujete minimálně šest. A tvář je potřeba si vyčistit i ráno. Sice ne tak důkladně jako na noc, ale aspoň lehce použít tonikum.

HITEM JE ODLIČOVACÍ ŽÍNKA!

Nejnovějším hitem je odličovací žínka. Odstraní make-up a veškeré nečistoty bez použití dalších kosmetických přípravků. Nevěříte?

Taky jsem nevěřila, dokud jsem nevyzkoušela. Namočila jsem žínku do teplé vody a lehkými krouživými pohyby postupně „stáhla“ řasenku, celodenní make-up i zbytky rtěnky. Pořád jsem si ale nebyla jistá, jestli žínka „umí“ opravdu tak důkladně smýt nečistoty. Poprvé jsem pro jistotu ještě zkusila přejet pleť tampónkem s micelární vodou. A nic tam nebylo!😲

Žínka je vyrobená z jemného heboučkého mikrovlákna a po každém použití ji přeperu ve vlažné vodě. Občas ji přidám do pračky, když peru jemné prádlo na 30 °C bez aviváže.

Osvědčila se mi i při odstraňování pleťových masek.

Odličovací žínka z jemného mikrovlákna na odstranění make-upu.

Přestala jsem kupovat přípravky na odličování i tampónky. Tahle praktická alternativa je ekologická a šetrná k přírodě🍀.

Odličovací žínka je vlastně „all in  1“ – a za pouhých 149 korun. K dostání je v e-shopu Salonu Korunka.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *