CITLIVÁ PLEŤ

Káťa z blogu www.withlovek.cz má citlivou pleť, se kterou bojuje odjakživa. Pomohla jí až procedura v salonu Korunka, která otevřela její cestu k ještě krásnější pleti.

Večer je péče o pleť daleko zásadnější, a proto jí klidně věnuju více času. Jako první si odličuji oči dvoufázovým odličovačem. Nejraději mám od Garnieru nebo Sephory. Poté jím lehce setřu celý obličej, který navlhčím a pokračuji mycí pěnou od Benefitu Foamingly Clen. U té si sice připlatíte (vyjde na 600 korun), ale stojí to za to. Obličej mě po ní nijak nepne, cítím se hydratovaná a hlavně čistá. A proto jako další krok sahám po milované růžové vodě. Několikrát stříknu na celý obličej a mezi tím si opět čistím zuby. Jakmile se voda do pokožky vsákne, nanáším krém.

Citlivé pleti samozřejmě prospívá i kvalitní spánek a pravidelný pitný režim. Nejlépe by člověk s tímto typem pleti měl vypít 2,5 litru vody.

Co jsem však nevěděla, že pitný režim je pro pleť klíčovým bodem ke spokojenosti. Když jsem začala chodit do salonu Korunka, majitelka Jana mi hodně zdůraznila, že pokud dostatečně nepiju, tělo ztrácí schopnost bránit se náporům mimiky a kvůli zátěži se začnou předčasně tvořit vrásky. Naštěstí jsem se nijak nezděsila, díky mým ne úplně zdravým ledvinám musím denně vypít 3 litry. Velmi mě to ale překvapilo. I proto zásádní odpověď na otázku, jak se o citlivou a suchou pleť starat, je zavlažovat, zavlažovat, zavlažovat a hlavně zevnitř.

A samozřejmě dalším z důležitých bodů je kosmetická péče a ošetření. Já se na kosmetiku rozhodla chodit především proto, že sama doma pleť nedokážu dostatečně uspokojit. I přes to, že o ní podle slov Jany pečuji správně, necítím, že by byla dost »nasáklá«.

Jednou z prvních procedur v salonu Korunka proto bylo maximální vyčištění a hydratace – duolift expert. Opravdu upřímně říkám, že snad nikdy jsem se v obličeji necítila příjemněji, než při odchodu. Pleť byla na dotek jemná, měkká a opravdu vyživená. Konečně! Tento pocit však trval jen pár dní. Je to proto, že pleť doposud neměla pravidelnost těchto ošetření. A tak se těším na další proceduru, která povede k tomu, že jí dáme s Janou časem do kupy.

Doufám, že jste se v dnešním článku dozvěděli něco nového a mohla jsem vám v péči o citlvou pleť poradit. Pokud i vy máte nějaký tip, určitě mi ho napište do komentářů 🙂

 

Hydrataci zdar!

With love Káťa

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *