DETOX A LYMFODRENÁŽ

Káťa z blogu With Love K s vámi dnes sdílí, jak zachránit tělo od celulitidy a třeba si tak ještě užít léto s krásným tělem. Co podstoupila a jaké má pocity? 

Už je tomu nějaký ten pátek, co jsem v salonu Korunka podstoupila přístrojovou lymfodrenáž. Nejdřív jsem byla k tomuto typu hubnutí a čištění maličko skeptická, nevěřila jsem, že to může fungovat, ale zároveň se ve mně prala zvědavost. I proto jsem se rozhodla celou proceduru podstoupit a sepsat vám o ní několik řádků!

Jistě to každá holka zná. Začalo léto a při pohledu do zrcadla nás namísto kýženého pocitu štěstí provází deprese. A to i přes to, že hon za dokonalou figurou provází pravidelný pohyb a cvičení. Například celulitidy se zbavujeme opravdu horko těžko.

I proto tu je lymfodrenáž, která má za úkol tělo vyčistit, zbavit nás přebytečné vody a v neposlední řadě aktivovat průchod lymfy mízovody a uvolňovat lymfatické cévy. Ty tvoří významnou součást imunitního systému. Odplavují z nás totiž odpadní toxické látky, které obsahují kromě vody i bílkoviny, odumřelé buňky, sůl a v neposlední řadě tuk.

Když je tedy lymfodrenáž úspěšná, mizí celulitida a dokonce i centimetry.

Já jsem zrovna ta, na kterou sedí popis v úvodu. Jednu dobu jsem dost cvičila. Pak mě ale potkaly zdravotní potíže a já s návštěvami fitka musela skončit. Samozřejmě jsem na nohách nabrala, a to mě trápilo. Hlavně tedy před létem.

Když za mnou tedy přišla majitelka salonu Korunka a nabídla mi přístrojovou lymfodrenáž doplněnou o ultrazvukové destičky, moc dlouho jsem neváhala. A ač jsem tomu zpočátku moc nevěřila, řekla jsem si, že vlastně nemám co ztratit. A tak jsme se společně s Šárkou, která je v tomto oboru profíkem, vrhly do práce.

Chtělo to 10 návštěv, tedy 10 hodin z mého času, kterého mám zatraceně málo. Nakonec jsem ale opravdu pondělí, středa a pátek docházela každé ráno na lymfodrenáž a občas i destičky či zábaly. A víte co? Zvykla jsem si.

Co se týče lymfodrenáže, není to nijak bolestivé. První návštěvy probíhají bez jakýchkoli nepříjemností, ty od páté nahoru už maličko na nohách cítíte. Není to však nic, co by se nedalo vydržet. O něco nepříjemnější pro mě byly naopak destičky, které jako by štípaly. I na ty jsem si ale zvykla a po třetí návštěvě je vůbec nevnímala.

Musím však přiznat, že po prvních třech návštěvách jsem byla maličko zklamaná. Zatímco ostatní ženy už vidí alespoň malý pokrok, u mě se nic nedělo. Za to pátý den jsem se cítila už mnohem líp. Moje nohy byly lehčí, na dotek neskutečně jemné a splaskly. To jsem poznala především podle kalhot, které mi byly volnější. Hodně ale dělalo i moje okolí. Kolegové z branže, kteří mě viděli po týdnu mi neustále opakovali, jak jsem zhubla a rozdíl viděl i můj přítel. Celý proces bych tedy shrnula jako úspěšný.

Musela jsem ale dodržet několik zásadních pravidel. I tomuto ošetření se dá totiž maličko pomoc.

Jak? Především stravou a pravidelným pitným režimem! Namísto hamburgeru jsem si tak raději dala kus kus nebo rukolový salát. Pila jsem tři litry denně (to je opravdu nutné, jinak byste mohli zkolabovat!), pořídila si vitamíny a neustále pila fresh džusy.

Cítila jsem se a cítím skvěle jak na venek, tak i uvnitř. A to je podle mě opravdu důležité.

Pokud tedy stejně jako já věšíte hlavu nad svým tělem, zkuste podstoupit lymfodrenáž a uvidíte, že budete zase o krok blíž ke své vysněné postavě.

With love Káťa

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *